Conturile Mehedinţiului, mai bogate cu 7,7 milioane Euro. Vezi de unde provine finanţarea

Conturile judeţului Mehedinţi sunt mai bogate cu 7,7 milioane euro, bani care vor ajunge în judeţ după ce un număr de şapte cereri de finanţare depuse de Consiliul Judeţean Mehedinţi, mai multe primării din judeţ şi ONG-uri, au obţinut finanţare europeană pe programul de vecinătate România-Serbia, în urma evaluării.

proiecte-aprobate-1proiecte-aprobate-2

Astfel, în urma aprobării proiectului-„Îmbunătăţirea conectivităţii de-a lungul Dunării”, drumul judeţean dintre localităţile Cireşu şi Bunoaica va fi asfaltat şi modernizat în totalitate. Această reabilitare vine în completarea strategiei judeţene de promovare turistică a zonei, căci, pe raza comunei Cireşu se afla unele dintre cele mai importante obiective turistice din judeţ, situate în arealul Geoparcului Platoul Mehedinţi.

georparcul-platoul-mehedinti

Acest proiect vine ca o mănuşă în completarea strategiei judeţene de promovare turistică a judeţului Mehedinţi, căci în centrul strategiei, se află deopotrivă dezvoltarea turismului speologic, iar în zona Cireşu se află una dintre cele mai importante intrări în peştera Topolniţa:

pestera-topolonita

Tot pe raza Geoparcului Platoul Mehedinţi se află şi peşterile Epuran, Grama, Bulba precum şi multe altele. Asociaţia de română de speologie îşi are de altfel un sediu în această zonă a Geoparcului Platoul Mehedinţi:

alin-chirila

„Ni s-a aprobat proiectul pentru asfalatarea tronsonului de drum judeţean dintre Bunoaica şi Cireşu, un drum de aproximativ 5 kilometri. Se încadrează în strategia de dezvoltare a judeţului pentru că este practic, poarta de intrare a turismului montan din Mehedinţi şi face practic legătura cu celălalt drum pe care tocmai l-am terminat, (asfalatrea drumului de la interesecţia Bahna cu Cireşu) drum finanţat tot pe România-Serbia şi care duce spre peştera Topolniţa, peşteră care este un obiectiv turistic foarte important al judeţului Mehedinţi pe care Consiliul Judeţean doreşte să îl pună în valoare şi să îl dezvoltăm” a declarat Alin Chirilă, director tehnic al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Alte proiecte care urmează să fie implementate în cadrul programului de vecinătate România-Serbia vor fi semnate de autorităţile din comunele Sviniţa, Broşteni, Şişeşti, Asociaţia Pro Mehedinţi ISU Drobeta, Asociaţia Română pentru Inovare şi Trasfer Tehnologic, precum şi de Episcopia Severinului şi a Strehaiei.

Voica Briceag

14,105 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.