„Drumul spre succes-micul antreprenor”. Vezi aici propunerile de afaceri

Drumul spre succes începe de cele mai multe ori cu o idee de afacere. Gândită până la ultimul detaliu, aceasta poate duce antreprenorul pe calea succesului. Pe acest concept s-au bazat şi profesorii Colegiul Economic din Drobeta Tunru Severin. „Drumul spre succes-micul antreprenor”, este concursul de idei de afaceri organizat de unitatea de învăţământ în vederea stimulări spiritului de antreprenoriat al tinerilor mehedinţeni, elevi ai şcolii. Pentru a-i stimula, cele mai bune planuri de afacere au fost şi premiate de unul dintre cei mai în vogă oameni de afaceri ai Mehedinţiului din domeniul agriculturii, Cornel Stroescu.

firma exercitiu 1

Creativitate, viziune  în domeniul macro şi micro economic precum şi o analiză temeinică a pieţei locale de investiţii. Toate aceste idei au stat la baza dezvoltării unui nou concept de economie, în viziunea elevilor Colegiului Naţional Economic.

firma ex 2

„Drumul spre succes- tânărul antreprenor”, este concursul de planuri de afaceri în care zeci de elevi şi-au înscris ideile de afaceri:

vox

„Propunerea noastră a afost acesa de a transforma orice eveniment într-unul spectaculos şi de bun gust oferite”, a precizat iniţiatoarea unei firme de organizare evenimente.

vox 2

„Fabricăm jucării pentru a-i ajuta pe părinţii care au copii şi nu se pot descurca şi cu jobul, şi cu ei. ” a susţinut inişţiatoarea unei afceri în doemniul confecţionării de jucării.

Tânăra din imagine propune o firmă care să se ocupe de reciclarea deşeurilor şi valorificarea acestora. Ideea ei a pornit de deficienţa colectării şi valorifcicării deşeurilor la nivelul judeţului:

vox 3

„Acesta este şi motivul pentru care am, înfiinţat acesată firmă ca să oferim cetăţenilor oportunitatea să se gândească la la mediul înconjurător. Dacă colectăm selectiv deşeurile vom avea parte de o viaţă curată şi sănătoasă.”

Tânăra din imagini îşi doreşte să promoveze o afaceri testată de antreprornoii mehedinţei şi care este una de succes şi cu mare căutare pe piaţă: o fermă de găină ouătoare, dar şi propria fabrică de furaje:

vox 4

„De hrană avem nevoie zilnic este foarte importantă şi de aceea m-am gândit să înfiinţez o firmă de găini ouătoare. Furajele sunt preparate de noi, date la găini direct pentru producţia de ouă. M-am gândit la fiecare pas, la fiecare detaliu şi cred că o să iasă super.”

 Aceasta a fost cea de-a doua ediţie a concursului organizat de reprezentnaţii Colegiului Economic:

nanuti

„Este ediţa a doua, avem parteneri chiar din mediul de afaceri, pe dl. Cornel Stroescu cel care etse şi sponsorul acestui concurs, astfel încât elevii să fie motivaţi. Menirea acestui este de a dezvolta spiritul antreprenorial al al elevilor, astfel încât să să-i repsonsabilizăm, să-i motivăm, astfel încât atunci când termină studiile să fie hotărâţi asupra meseriei pe care o vor urma”, Claudia Nănuţi, Director Colegiul Naţional Economic

Ideile de afaceri au fost premiate de Cornel Stroescu, unul diontre cei mai influenţi agricultori ai României:

cornel stroescu

„Toată stima pentru elevi, pentru iniţiativa lor, vdem şi un viitor al nostru bun, prin munca pe care o să o presteze. Această iniţiativă a liceului economic trebuie să meargă mai trebuie prezentată în ficare an şi numai aici, ar trebui promovată în toate liceele ca aceşti copii să-şi prezinte visul, şi cu siguranţă, dacă îşi doresc, visul lor se va împlini.”

Tinerii au spus că nu au de gând să renunţe cu una cu două la planurile lor de afaceri şi aşteaptă împlnirea vârstei de 18 ani să îşi poată deschidă propriile afaceri.

Voica Briceag

5,429 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.