În acest sfrâşit de săptămână, severinenii şi nu numai sunt invitaţi să redea viaţă Cetăţii Medievale a Severinului. Este vorba despre un demers cultural organizat de primăria Drobeta Tunru Severin şi care este menit să pună în valoare din punct de vedere turistic şi istoric Cetatea Medievală a Seveirnului. Severinenii şi nu numai sunt invitaţi în perioada 7-9 octombrie la acest eveniment Evenimentul se doreşte a fi un experiment istoric, interactiv, pentru trei zile, cu mai mult de 70 de „actori” de Ev Mediu care vor reconstitui istoria, se vor întrece într-un campionat de luptă, tir cu arcul, vânătoare cu şoim, muzică veche şi o multime de ateliere de lucru!
Încercăm, prin acest Festival să punem în valoare zona centrală, zona cu Cetatea Severinului. Cetatea a fost reabilitată pe bani europeni și cred că poate însemna pentru Severin o posibilitate mare de a atrage turiști, a declarat primarul municipiului, Marius Screciu.
Participanți:
Compania Draco Nigrus (Cluj-Napoca)
Compania Ursului Brun (București)
Cavalerii Cetăților Bârsei (Brașov)
Șoimarii od Hunedoara
Hrafnabroethr – Frăția Corbului (Timișoara)
Beli Orlovi – Vulturii Albi (Belgrad, Serbia)
Asociația „Zestrea” (Cluj-Napoca)
Pyraessence (Timișoara)
Andrei Fărcaş (istoric, Muzeul de Istorie Budapesta)
Hereditas (Constanța)
Ad Hoc (Oradea)
Este pentru a doua oară când, între ruinele Cetăţii medievale a Severinului, este reînviată o epocă demult apusă şi asta graţie muzicii, dansurilor, paradelor, scenelor artistice coborâte parcă din basm. Primul festival medieval al Severinului a fost organizat în 2009 şi a fost finanţat în cadrul programul de cooperare transfrontalieră România-Serbia. La finele anului 25 s-a finalizat şi proiectul european de restaurare şi modernizare a Cetăţii Medivale a Severinului.
7,866 total views, 3 views today