A fost selectat operatorul care va asigura funcţionarea Termo Halânga! Când primim căldură şi cu ce condiţie

Caloriferele din şcoli şi spitale s-ar putea încălzi în maximum o săptămână şi jumătate, iar cele de la blocuri în maximum trei, dar totul cu o condiţie însă! Ca firma care a fost declarată necâştigăoare în urma selecţiei operatorului echipamentelor termocentralei de la Halânga, să nu depună constestaţie! 

Din partea municipalităţii a fost făcut ultimul pas pentru ca severinenii să primească în această iarnă căldură la începutul lunii noiembrie. La finalul săptămânii trecute a fost selectat şi operatorul care va asigura funcţionarea termocentralei de la Halânga. Tot în cursul săptămânii trecute s-a încheiat şi contractul care vizează furnizarea de păcură, iar de trecut ar fi mai fi doar un hop- ca firma care a pierdut licitaţia să nu depună contestaţie, căci, reponirea termocentralei de la Halânga ar fi întrâziată:

marius-screciu

„Au fost două oferte, dacă nu vor fi contestaţii, din momentul în care se semnează contractul-adică joi, pe 27 octombrie- în maximum 7 zile avem căldură în şcoli şi spital , iar în maximimum două săptămâni la populaţie. Sperăm totuşi ca firma declarată necâştigătoare să nu depună contestaţie căci ar întârzia lucrurile foarte mult”, a precizat pentru descoperamehedinti.ro primarul Severinului, Marius Screciu.

Selectarea operatorului s-a făcut pe principiul experienţei similare, criteriu îndeplinit doar de una dintre cele două firme înscrise la licitaţie:

marius-popescu

„Comisia a analizat cele două oferte şi a fost anunţată câştigătoarea, celeilalte firme fiindu-i respinsă oferta din cauza neîndeplinirii unui criteriu de calificare privind capacitatea tehnică şi profesională, mai precis experienţa similiară în domeniul operării centralei termice”,   a precizat Marius Popescu, membru al comisiei de selectare a ofertelor.

Firma înscrisă la licitaţie, dar respinsă, este aceeaşi cu cea care a câştigat licitaţia pentru construcţia noii centrale a municipiului Drobeta Turnu Severin, proiect mult întârziat din cauza unor greutăţi de ordin financiar întâmpinate de firmă. Liderul opoziţiei, Virgil Popescu, a catalogat firma Alpha Ground Construct- cea care a câştigat licitaţia pentru construcţia noii centrale a Severinului, drept una de apartament, fără experienţă în domeniu şi a vorbit de mai multe ori despre rezilierea contractului cu această societate care a câştigat licitaţia pe mandatul fostului primar, Constantin Gherghe, primar pe care tot Virgil Popescu, l-a acuzat de mai multe ori de faptul că este principalul vinovat pentru lipsa agentului termic în Severin.

virgil-popescu-pnl

Totodată, tot Virgil Popescu, cel care a fost director al Petrom Mehedinţi, este cel care a intermediat negocierea preţului per tona de păcură livrată Severinului pentru asigurarea agentului termic în această iarnă care va fi de 1700 RON, preţ în care este inclus şi transportul, şi care preţ este cel mai mic din ţară. Furnizorul selectat în urma celei mai bune orferte de preţ în cares să fie inclus şi transportul este OMW Petrom. În acelaşi timp, se pare că întâlnirea prefectului de Mehedinţi,  Cristinel Pavel, cu reprezentanţii guvernului condus de Dacian Cioloş  a dat roade, iar la rectificarea din 7 noiembrie, Severinului îi vor fi alocate sumele de bani necesare pentru achiziţia de păcură din această iarnă şi se va subvenţiona şi preţul gigacaloriei, care, în aceste condiţii, are toate şansele să rămână la acelaşi nivel ca şi anul trecut.

Voica Briceag

27,188 total views, 2 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.