Mehedințenii sunt invitați să se ridice în picioare în semn de respect, de înțelegere și pentru necesitatea valorizării profesiei de asistent social în cadrul unui eveniment care va avea loc la Palatul Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta Turnu-Severin, sala Virgil Ogășanu, în data de 23 noiembrie, cu începere de la ora 12. Evenimentul este dedicat asistenților sociali și celor ce susțin profesia de asistent social. Mehedinţiul se alătură celorlalte județe prin care a trecut Caravana C.N.A.S.R. Principalul organizator al evenimentului este Filiala Mehedinţi a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali în parteneriat cu D.G.A.S.P.C. Mehedinți:
,,Când am plecat de pe aceste meleaguri, acum peste un sfert de veac, nu mi-am imaginat că astăzi ne vom revedea ridicând întreg județul în picioare pentru asistența socială. Mă bucur mult pentru faptul că aici la malul Dunării, aici unde celebrul arhitect Apolodor din Damasc a construit puntea noastră latină, la Sala de proiecții cinematografice „Virgil Ogășanu” a Palatului cultural “Teodor Costescu”, pe 23 noiembrie, mehedințenii se ridică în picioare pentru asistența socială! Spectaculosul Mehedinți, ținutul de dincolo de Podul lui Dumnezeu, marcat de chipul lui Decebal, măreția Dunării și poveștile pline de farmec ale locului, nu putea lipsi din periplul nostru național desfășurat pentru promovarea și valorizarea profesiei de asistent social. Ne bucurăm că la eveniment și-au anunțat participarea oficialități ale județului, asistenți sociali, jurnaliști, societatea civilă, prieteni și susținători ai profesiei de asistent social. Împreună vom scrie și vom marca povestea asistenților sociali mehedințeni. Mulțumim pentru organizare și implicare domnului Marius Roman, președintele filialei locale a CNASR,, a precizat Doru Buzducea, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România.
Doru Buzducea este profesor universitar, decan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. Conducător de doctorat în sociologie, președinte al Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, autor de cărți, studii și cercetări de specialitate, redactor-șef al Revistei de Asistență Socială și președinte al Asociației Școlilor de Asistență Socială. Doru Buzducea este mehedințean, din zona de nord a județului Mehedinți și alături de Gabriel Jderu, prodecan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității din București și Laurențiu Leuștean, prorector al Universității din București, de asemnea mehedințeni, formează o adevărată tripletă de aur mehedințean, în ceea ce privește profesionistul în asistență socială.
Asistentul social reprezintă interfața dintre problemele comunitare și instituțiile statului, este profesionistul ce previne, ameliorează sau rezolvă anumite patologii sociale. România are la ora actuală un deficit de 20.000 de asistenți sociali, care așteaptă să fie angajați de către autoritățile locale.Peste 80% dintre primari preferă să angajeze persoane cu atribuții în asistență socială și nu asistenți sociali, iar acest lucru aduce prejudicii grave profesiei de asistent social. Asistența socială reprezintă o parte importantă a protecției sociale, o punte de susținere atunci când celelalte rețele de sprijin social nu reușesc să facă față problemelor și dificultăților întâmpinate la nivel comunitar.
Voica Briceag
5,299 total views, 1 views today