Toate străzile unui cartier din Drobeta Turnu Severin ar putea fi asfaltate. Vezi aici despre ce zonă e vorba

Lipsa banilor necesari investițiilor în Drobeta Turnu Severin nu pune frână investițiilor necesare în municipiu. Așa că, decât să stea cu mâna întinsă la guvern sau fără să facă nicio investiție în lipsa banilor, primarul Severinului a anunțat că intenționează să contracteze un împrumut pentru a duce la îndeplinire planurile municipalității de dezvoltare. Și cum majoritatea cartierelor mărginașe- Schela, Gura Văii, zona Banoviței vor fi asfaltate pe Programul Național de Dezvoltare a căruia implementare ar urma să demareze în primăvara anului viitor, Cartierul Tinerilor din zona Serpentina Roșiori, ar fi rămas aproape singurul cartier neasfaltat din oraș. Pentru dezvoltarea acestei zone unde s-a construit foarte mult în ultima perioadă, edilul Severinului a anunțat că va demara o consultare publică în vederea obținerii unui credit bancar astfel încât să asflateze toate străzile:

,,În acest moment toate locuințele de aici sunt racordate la utilități-în zonă este apă, curent electric și canalizare. Provizoriu, am luat hotărârea de a pietrui drumurile din acest cartier pentru că erau foarte greu accesibile, dar îmi doresc să asfaltez toate străzile în acest cartier, iar în sensul acesta, deoarece nu avem fonduri suficiente la bugetul local, dorim să luăm un credit bancar. Înainte de a contracta însă acest credit mi-aș dori să fac o consultare publică, pentru că aș vrea să știu care este părerea severinenilor despre acest lucru,, a declarat Marius Screciu, primarul Severinului.

În acest moment gradul de îndatorare a bugetului local al municipiului Drobeta Turnu Severin este de 16,23%, urmând ca din 2018 acesta să scadă la 13,74%. Gradul de îndatorare a bugetului local al Severinului este unul mic, în condițiile în care, legea prevede un prag maxim de 30%.

Dezvoltarea pe credite bancare a fost soluția la care au apelat și apelează în continuare majoritatea primarilor din țară. Este și cazul Aradului, al Timișoarei, al Craiovei, al Sibiului, orașe care, în pofida veniturilor uriașe la buget, au credite bancare pentru investiții care duc datoria publică spre aproximativ 10% din bugetele locale.

Spre exemplu Sibiul-unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, cu încasări uriașe la bugetul local, continua să aibă un grad de înadatorare de 9,05 % în 2017, dar în 2009, primăria condusă de actualul președinte, Klaus Iohannis, avea un grad de îndatorare record de 25%. 2009 este însă și perioada în care Sibiul a înflorit din punct de vedere al infrastructurii rutiere, dar și altor investiții majore realizate în oraș care au transformat Sibiul în unul dintre orașele preferate de deopotrivă de investitori, dar și de turiști.

Voica Briceag

 

12,347 total views, 3 views today


4 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.